Piper 3d vERZIOFRISSÍTÉSEK

A Piper 3D folyamatosan fejlődik. Fejlődj Te is vele. Frissítsd kedvezményesen programodat a legújabb verzióra.

Tudj meg többet

Piper 3D 3.8-as verzió

Megújult kezelőfelület
 • Szebb kezelőfelület, gyorsabb tervezés
  Az új menürendszerrel sokkal átláthatóbba és könnyebben kezelhetővé tettük a berendező felületet. Nem kell a rengeteg ikon közül válogatni, hanem egyszerűen kiválaszthatod a menüből a kívánt felületet. (Persze, ha a régi, ikonos verzió tetszett jobban, két kattintással visszaállhatsz rá.)
 • Gyorsbillentyűk használata
  A profiknak meg kattintgatniuk sem kell. A legfontosabb menüpontokat gyorsbillenytűkkel is elérheted, így hosszútávon elég sok terezési időt meg tudsz spórolni (nekünk ez a funkció nagyon bejött).
  Mutasd a csomagokat!
 • Nagyobb, átláthatóbb berendező felület
  A menürendszerrel és az ikonok elhagyásával sikerült megnövelnünk a berendező felületet egy kicsivel, de tapasztalataink szerint ez sokat hozzá tud dobni a tervezés éléményéhez.
 • Új modern színsémák, egyedi színséma állítás
  Az új alapsémánkat úgy alakítottuk, hogy a hosszútávú tervezésnél a szemnek sokkal megnyugtatóbb és pihentetőbb legyen, így a tervezés közben kevésbé fárad el az agy. Emelett teljesen új színsémákat is csinálhatsz tetszés szerint, vagy módosíthatsz rajtuk (ezt az előző verzióban is lehetett, csak most több testreszabási lehetőség van itt is).

Gyorsabb, szebb, könnyebb látványtervezés
 • Finomított “6-os” render
  A legjobb render minőségünknek sikerült az idejét nagyjából 20%-al csökkentenünk, úgy, hogy az elkészült képek még egy picit szebbek is lesznek. Emellett a többször előforduló itt-ott megjelenő elmosódásokat is a minimálisra csökkentettük.
 • Teljes 360 fokos kilátások, íves kilátások
  Mostantól egyetlen “kilátás” csatolásával az összes nyílászáróra tehetsz kilátást, ami teljes mértékben valósághű lesz. Olyan, általunk válogatott teljesen 360 fokos kilátásokat használhatsz ezentúl, amikkel nem lehetnek véletlen “fekete” foltok a látványterven, ha elcsúszik a kilátás, nem fognak ferdén állni, és teljesen térhatásúak lesznek. *Panoráma látványterveket az Eye-Max II. Panoráma 3D modul segítségével készíthetünk, ami nem része a 3.8-as frissítésnek.
 • Szebb panoráma képek
  A Panoráma modulunk töretlen népszerűségnek örvend, nagyon sokan csinálnak vele 360 fokos látványterveket. A Panoráma képek akkor lesznek igazán szépek, ha jó nagy a felbontásuk, és eddig a maximum a Panoráma rendereknél 4096*2048 volt. Ezt sikerült felvinnünk 8192*4096-ra, így 4X akkora felbontású, összességében sokkal szebb panoráma terveket készíthetünk. (A hagyományos látványterveknél korlátlan nagyságú képet készíthetünk, itt viszont fizikai határai voltak a panoráma kép méretének, amit végül nagy nehezen sikerült átlépnünk.)
  Kattints a képre a Panoráma nézegető elindításához (Chrome vagy Firefox böngésző ajánlott)
Megújult alapok
 • BLUM vasalatok frissítve
  Legtöbben a BLUM vasalatait használják, így nem csak gyártás-előkészítésre alkalmassá tettük, hanem a látványterveken is nagyon jól mutatnak. Elkészült a Legrabox rendszer is a Piperben.
  Az összes Magyarországon elérhető Box-rendszer: Tandembox antaro, Metabox, Legrabox
  Az összes vezetősín-rendszer: Tandem, Movento, Standard
  Az összes Blum Aventos felnyíló vasalat (anyagcsere szinten)
  Ráütődő, közézáródó ajtópántok (anyagcsere szinten)
 • Munkadíjak
  Egy kattintással hozzáadhatod a tervhez a választott munkadíjat/munkadíjakat, így az árajánlat adás még könnyebb lett.
 • Átnéztük mindent, sokat fejlesztettünk
  Hatalmas fába vágtuk a fejszénket azzal is, hogy az egész, sokezres adatbázisunkat átnéztük, teszteletük, javítottuk. Nem csak a bútorokat, hanem a színeket, csatolásokat, kiegészítőket, alapelemeket, frontokat stb. és még csomó minden mást is. Ez nem az a látványos újítás, amit az ember egyből észrevesz, de összességében jobban kezelhető, stabilabb, megbízhatóbb lett tőle az egész program, és még jobb alapot ad a tervezéshez.
 • Új kiegészítők
 • Új bútorok (új sarokszekrények, végzárók stb.)
 • Javított textúrák a tárgyakon
 • 315 javítást,frissítést,módosítást eszközöltünk az adatbázisban. (Ezeket most nem fogom mind felsorolni, nem lenne értelme.:) )

Frissített katalógusok

A legjobb gyártók cikkszám szerinti katalógusai várnak a Piper 3D-ben.

A Piper 3D-ben a legjobb Magyaroszágon kapható gyártók katalógusaiból válogathatsz. A 3.8-as adatbázisban frissítettük a Piper 3D-ben szereplő több gyártó katalógusát, így mindig eleget tehet ügyfelei kívánságának, ha egy bizonyos színmintát szeretnének kipróbálni a látványterven. Az összes frissítést most ajándékba adjuk a 3.8-as adatbázishoz (ez több mint 200 új mintát jelent!!!). *

 • Falco Love Collection 2019
 • Kastamonu frissített katalógus
 • Kronospan frissített katalógus
 • Frissített Csercsics katalógus
 • Frissített Nettfront katalógus

* A frissített katalógusokhoz szükséges a katalógusok korábbi verziójának megvásárolt változata. Ha nincsenek meg, akkor most a 3.8-as adatbázis mellé megvásárolhatja őket.

Tervezői Kiképzés

Egy vadonatúj, és minden eddiginél jobb online képzést találtunk ki, amin ha részt veszel, könnyebben leszel haladó felhasználó, mint eddig bárki!
Értéke 100.000 Ft.

 • Garantáljuk, hogy profi felhasználó leszel!
  Minden segítségünk mellett kidolgoztunk egy átfogó képzési koncepciót, amivel GARANTÁLTAN minden tudást átadunk, ami a sikeres látványtervezéshez, és a gyártás-előkészítési rendszer beállításához szükséges. Az alapok részletes átbészelésétől a tökéletes látványtervek készítésén át a precíz gyártás-előkészítésig és árajánlat adásig minden funkciót részletesen megtanítunk neked. Ha van egy ilyen kaliberű programod, akkor ezzel a képzéssel a lehető legtöbbet ki tudod hozni belőle!
 • 5 + 1 fő téma
  A képzés 5 “egész napos” alkalomból fog állni, amiket online oktatás keretében tartunk meg, így nem szükséges az ország másik végéről elutaznod hozzánk, hanem interneten keresztül a géped elől részt vehetsz a teljes képzésben.
 • Bármikor bárhányszor visszanézheted!
  A képzéseket egy online felületre fogjuk feltölteni,, kisebb témakörökre szétbontva, hogy jól áttekinthető és könnyen feldolgozható legyen. A felvételeket természetesen korlátlanul, bárhányszor visszanézheted, a saját tempódban. Az is biztos, hogy egy fél év múlva jól fog jönni, ha újra átnézhetsz majd néhány fontos fejezetet.
  Mutasd a csomagokat!
 • Tervezési Alapképzés
  Először lefektetjük a biztos alapokat. Átvesszük a program alapjait, hogy készség szinten kiismerd magad a programban. Gyakoroljuk a berendezést, az alaprajz készítést, a méretezett rajzokat, kiírásokat, stb. Részletes tematikával még jelentkezünk minden képzés előtt!
 • Látványtervezési képzés
  A szép látványterv készítése nagyon fontos, hiszen azzal fogod elkápráztatni az ügyfeleidet, és bezsebelni a megrendeléseket. Mi megtanítunk az alapokra, és utána az általunk alkalmazott mesterfogásokra is, amikkel aztán igazán gyönyörű terveket készíthetsz. Elmondjuk hogy lehet a lecsökkenteni a látványtervezés idejét, mik az ideális beállítások, és még nagyon sok minden mást.
 • Bútortervezési képzés
  A Piper 3D bútortervezési folyamata teljesen egyedülálló, amivel akár percek alatt teljesen egyedi és dinamikusan méretezhető bútorokat gyárthatsz, amikből egy gombnyomással megkaphatod a teljes gyártás-előkészítésüket! Erre fogunk megtanítani a bútortervezési alapképézsben, kezdve az automata bútortervezéssel, majd az alapelemekből álló dinamikus tervezéssel.
 • Gyártás-előkészítési + árazási képzés
  Miután már a bútortervezés alapjaival tisztában vagy, átvesszük a gyártás-előkészítés beállításait, hogy egész pontosan azt kapd, amit szeretnél. Megmutatjuk milyen listákat generálhatsz, hogyan mentheted el saját szűréseidet, hogy készül el a táblaoptimalizálás stb. Ezután megmutatjuk, hogy működik az árképzési folyamat a Piper 3D több konkrét példán keresztül, hogy tökéletes árajánlatot is tudj adni egy gombnyomásra!
 • Tervezési mesterképzés
  A tervezési mesterképzésben a bútortervezés mélységeibe fogunk bemenni, ahol megtanítunk egyedi dinamizmusok készítésére, hogy tökéletes egyedi bútorrendszereket készíthess. Megmutatjuk az alapelemek matematikai logikáit, az egyedi méretrendszer kapcsolók készítését, és még sok minden érdekességet.
 • Objektumtervező képzés
  A Piper 3D objektumtervezőjének használatával elsajátíthatod a 3D-s tervezést, amivel elkészítheted saját marásmintáidat, egyedi tárgyaidat, dizájnelemeket, és szinte bármit, amit csak el tudsz képzelni. Ez egy korábban megtartott képzésünk videófelvétele, amit pluszban elküldünk neked az elő képzések mellett.
Tetőtér tervező modul
 • A bútortervezés csúcsa
  A tetőtéri bútorok tervezése kényes téma, mert nincsenek sztenderdek, a bútorunkat a megadott helyre kell pontosan bezsúfolni. A tetőtéri bútor adatbázisunkkal nem sok gondod lesz sem a számolgatással, sem a gyártási kiírással, sem a látványtervvel. Mindössze néhány méretet kell beadnod a programnak és onnantól kezdve mindent megoldhatsz pár kattintással (még a tetőtér szögét is kiadja majd neked). Nem volt még egy adatbázis, amin ennyit dolgoztunk volna, de hisszük hogy megérte, mert a világon egyedülálló (tudomásunk szerint) dinamukus tetőtéri tervező és gyártás-előkészítő rendszert hoztunk össze. Reméljük kipróbálod! 🙂
 • Tetőtéri gardrób rendszer
  Nem csak a sztender tetőtéri bútorokat tervezheted meg legújabb adatbázisunkkal, hanem a tetőtéri gardróbszerkényeket is. Ezzel a csomaggal a tetőtér berendezése és gyártás-előkészítése is sokkal gyorsabb lesz vállalkozásodnak!

A 3.8-as verziófrissítés nem tartalmazza, külön megvásárolható, ára 50.000 Ft.

Előkeretes bútor adatbázis
 • Klasszikus, angolos stílusú keretes bútorok
  Az előkeretes bútor katalógusunkkal könnyen, “összekattintgatós” alapon, gyorsan tervezhetsz bútorokat egy olyan stílusban, ami eddig a Piperben nem volt.
 • Egyedi bútor tervezés részlemekből
  Ahhoz, hogy egyedi angol stílusú bútort tervezz, már a bútortervezőbe sem kell belépned, hanem a berendező felületen csatolásokkal, könnyen saját, teljesen egyedi bútorokat tervezhetsz.

Fejlettebb támogatás
 • Fejlesztett Tudástár + több száz új tooltip
  Hatalmas hangsúlyt fektettünk az elmúlt fél évben a Tudástárunk fejlesztésére, így a program szinte minden porcikájáról pontos, átlátható leírásunk van, tele képekkel, videókkal. Így, ha valami nem világos, akkor pillanatok alatt megtalálhatod a precíz magyarázatát. Emellett több mint kétszáz új tooltipet is készítettünk, amik tulajdonképpen mini súgók a program használata közben. Ha az egeret valamely szöveg, gomb, stb. fölé viszed, akkor egyből előjön egy mini súgó az adott témáról.
 • Új személyes támogatás csomagok
  Szeretnél teljeskörű, személyes oktatást a Piper 3D bármely részéről? Valamely témából úgy érzed egy pár órás konzultációra lenne szükséged? Személyes támogatási csomagjainkkal előre megbeszélt időben szakértő kollégánk internetet keresztül a számítógépedre kapcsolódva segít neked bármilyen témában a Piper 3D használatával kapcsolatban.
 • Elsőbbségi segítségnyújtás
  A Piper 3.8 felhasználói elsőbbséget fognak élvezni az ügyfélszolgálat és a segítségnyújtás terén. Mindig az új ügyfélszolgálati modulban leadott kérésekre fogunk először válaszolni.
Folyamatos fejlődés

A Piper 3D 3.8 rengeteg alapvető változást hozott a programban, de azóta is folyamatosan fejlesztjük és frissítjük a 3.8-as verziót. Aki egyszer megvásárolta a 3.8-at, a főverzió összes frissítését ingyen megkapja.

A 3.8-as verzió változtatásai: https://piper.hu/change-log/

Piper 3D 3.7-es verzió

NAGYOBB BIZTONSÁG – JOBB SZŰRÉSEK – KÖNNYEBB MUNKAKEZDÉS
  • Automentés
   A biztonsági mentés mellett kifejlesztettük az Automentést, ami a lehető legnagyobb biztonságot adja munkánk során. A Automentés az Ön által megadott időközönként mentést készít munkájáról, így akár 5 percenként készülhet egy-egy mentés fontos tervéről, amiket bármikor könnyen visszaolvashat. Volt már olyan, hogy nem úgy alakult a konyha, ahogy szerette volna? Nem kell újrakezdenie, csak olvassa vissza a korábbi mentést, és folytassa onnan.
  • Induló képernyő
   Az induló képernyőn egy kattintással kezdhet új szobát, olvashatja be a biztonsági mentést, vagy választhat könnyedén a legutoljára mentett tervei közül. Sokkal gyorsabban tud így nekilátni munkájának.

 

 • Kép mentése szobához
  Mostantól ahányszor megnyomja a mentés gombot, a program automatikusan csinál egy képet az aktuális állapotról, ami jelentősen megkönnyíti a dolgát legközelebb, amikor be akarja olvasni valamelyik munkáját.
 • Új rendezési módok
  Tovább könnyíti dolgát, hogy a szoba beolvasásnál (és a képnézegetőben is) rendezheti munkáit időrendbe és névsor szerint is.

GYORSABB SZEMÉLYRE SZABÁS – AZONNALI TULAJDONSÁG ÁLLÍTÁS
 • Még könnyebb változtatni
  Egy pillanatig sem gond, ha más mintákat szeretne! Az azonnali tulajdonság állításnak köszönhetően ki se kell lépni a tulajdonság állításból, hogy bútora/helyisége pont olyan kinézetet vegyen fel, mint amilyet szeretne. Így a legkönnyebb, akár ügyféllel együtt változtatni a a berendezésen.
 • Két képernyős munka
  A tulajdonság ablakot akár egy második képernyőre is áthúzhatja könnyedén, így a lehető legjobban kihasználva számítógépét, és a legjobban meggyorsítva a tervezést.

SZEBB LÁTVÁNYTERVEK – EGYSZERŰBBEN
 • 6. render minőség
  Egy még jobb renderelési minősgét fejlesztettünk ki, ami még jobb fény-árnyék hatásokat, szebb színeket, egyszóval élethűbb képeket generál.
 • Új fénybeállítás sablonok
  Létrehoztunk több fénybeállítás sablont azoknak, akik kevesebbet szeretnének a fények finomhangolásával foglalkozni.
 • Új ledcsíkok = Sokkal gyorsabb renderelés
  Az új, bútorokhoz csatolható ledcsík megoldásunknak gyönyörű fénye van, ráadásul az új megoldásnak köszönhetően a ledcsíkos képek renderelési ideje a töredékére csökkent!
 • Szobákhoz mentett fénybeállítások
  A program minden szobájához külön elmenti az összes fénybeállítást, amit azzal a szobával már használt. Így mostantól nem veszhet el semmilyen jó beállítás, amit már egyszer sikerült “kikevernie”.
 • Egyszerűsített beállítások

MEGÚJULT FIÓKRENDSZER
 • Sokkal könnyebb beállítás
  A Piper 3.7-ben a méretrendszerben sokkal könnyebben személyre szabhatja fiókrendszerét. Minden fiókmegoldás saját méretrendszer rajzot kapott, ahol könnyedén beállíthatja saját méreteit, megoldásait.
 • Több beállítási lehetőség
  Amellett, hogy az új méretrendszernek köszönhetően könnyebb lett a fiókrendszerek beállítása, több beállítási lehetősége is lesz. Mint pl. az egységes fiókszerkezet emelés, fiók előlap kivétele/berakása kapcsolóval stb.
 • Vizuális megjelenítés
  Mostantól a látványterveken a fiókrendszereket is bemutathatja. A fiókok könnyen kihúzhatók, és a benne lévő fiókmegoldásokat szépen be lehet mutatni.

ÚJ ABLAK-AJTÓ-FAL MEGOLDÁSOK
 • Gyorsabb behelyezés
 • Pontos megjelenés méretezett rajzokon, ajtónyitási iránnyalÚj ajtó modellek, küszöb, kilincsek, ajtókeretek
 • Falvastagság jelzése
 • A falak automatikusan követik a méretezést és a mozgatást

MEGÚJULT ALAPRAJZ ÉS FALNÉZETEK
 • Fejlettebb megjelenítés
  Falvastasgágok megjelenítése
  Ajtónyitás irányának megjelenítése
  Stilizált képek megjelenítése különböző eszközöknek/tárgyaknak
 • Egyedi méretvonalak felvitele a rajzra
  Az alaprajzra, vagy a falnézetekre egyedi méretvonalakat is felvihet az új mérőszalag funkció használatával
 • Fejlettebb megjegyzések, sablon szövegek mentése

KÖNNYEBB ÉLZÁRÓ KEZELÉS
 • Méretrendszer oldal az élzáró állításnak
  Az eddig csak alapelem szinten, nehezebb állítható élzárásokat kivezettük a méretrendszerbe, így mostantól logikus kapcsolókkal pillanatok alatt módosíthatja bútorai élzárását.
 • Nem kell belenyúlni többet az alapelemekbe

TŰÉLES KIJELÖLÉS + KÖNNYEBB FORGATÁS
  • Nincs több nehézkes kijelölés
   Újradolgoztuk a Piper kijelölési rendszerét is. Mostantól az egérrel bármilyen tárgyat úgy lehet kijelölni, mintha egy precíziós műszerrel dolgozna. Felejtse el a bosszankodást a nehézkes kijelölés miatt, felejtse el a gyorslistából választást.
  • Egymás mögött vannak a tárgyak? Az se baj!
   Az új kijelölési rendszer egyik legjobb tulajdonsága, hogy akkor is ki lehet jelölni bármit, ha egy másik tárgy eltakarja. Az első kattintásra a program kijelöli a legközelebbi tárgyat, a másodikra a mögötte lévőt, és így tovább. Így két kattintással kijelölheti akár a szerkényben lévő poharat, vagy a sütőben sülő csirkét.

 • Pofonegyszerű forgatás
  Minden tárgyon, amit kijelöl a méretezési pontok mellett megjelenik majd egy zöld pötty is fent középen. Erre rákattintva és az egeret jobbra-balra mozgatva pillanatok alatt bármilyen tárgyat tetszés szerint tud forgatni. Nem szükséges többet a fokok beírásával és a módosítgatással vesződnie, sokkal gyorsabb így!

PROFI SZÍNKEVERÉS
 • Megújult színkeverő
 • Egyszerűbb keverés – képről kattintással kiválasztható színek
 • Telítettség állítás
 • Tónus állítás
 • Telítettség állítás
 • Színárnyalat módosítások

ÚJ SORSZÁMOZÁSI RENDSZER
 • Szabadon újrasorszámozhat
  Ezentúl nem kell a programra hagyatkoznia, hogy besorszámozza bútorait a gyártási listába. Mostantól Ön dönt, hogy melyik bútor, milyen sorszámmal szerepeljen.
 • Sorszámok törlése
  Bármelyik bútornak a sorszámát könnyen ki is törölheti, így az sorszám nélkül, a lista végén fog szerepelni a kiírásban.
 • Manuális sorszám beadás
  Bármilyen számot beadhat bármelyik bútornak, ha szeretne. Ehhez csak át kell írnia a bútor neve mellett lévő sorszámot a tervezőben.

A PIPER 3D KÖNNYEBB TESTRE SZABÁSA
 • Menthető színsémák
 • Új alap színsémák

 • Változtatható munkafelület háttérszín


EGY KATTINTÁSOS VÍZJEL KÉSZÍTÉS
BEMART FOGANTYÚS BÚTOR KATALÓGUS 100 + BÚTORRAL
 • Egy “második” konyha katalógus ajándékba
  Manapság egyre nagyobb trend a bemart fogantyús bútorok gyártása. Egy teljesen új bútorcsaládot készítettünk ennek a típusnak, több mint 100 bútorral.
 • Saját méretrendszer
  Ahogy már megszokhatta, mi mindig arra törekszünk, hogy mindent a lehető legjobban a saját ízlésére tudjon szabni. Így egy saját méretrendszer oldalt is készítettünk az új bútorcsaládnak, ahol a legegyszerűbben, egy szám átírásával beállíthatja például a profilmélységet, magasságokat stb…

 

Frissítés 3.7-es verzióról
Frissítés 3.1-es vagy korábbi verzióról

Piper 3.8 programfrissítés
Alap csomag
74.900 Ft

 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései

Piper 3.7 + 3.8 programfrissítés
Alap csomag
149.000 Ft

 • Piper 3.7 programfrissítés
 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései

Piper 3.8 programfrissítés
Tetőtér tervező csomag
140.000 Ft 160.000 Ft helyett

 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései
 • Tetőtér adatbázis - 50.000 Ft
 • Keretléces adatbázis - 35.000 Ft

Piper 3.7 + 3.8 programfrissítés
Tetőtér tervező csomag
199.000 Ft 235.000 Ft helyett

 • Piper 3.7 programfrissítés
 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései
 • Tetőtér adatbázis - 50.000 Ft
 • Keretléces adatbázis - 35.000 Ft

Piper 3.8 programfrissítés
Fejlődni akarok csomag
238.000 Ft 310.000 Ft helyett

 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései
 • Tetőtér adatbázis - 50.000 Ft
 • Keretléces adatbázis - 35.000 Ft
 • Tervezői kiképzés - 100.000 Ft
 • + 1 választható adatbázis - 50.000 Ft

Piper 3.7 + 3.8 programfrissítés
Fejlődni akarok csomag
289.000 Ft 385.000 Ft helyett

 • Piper 3.7 programfrissítés
 • Piper 3.8 programfrissítés
 • A 3.8-as verzió további frissítései
 • Tetőtér adatbázis - 50.000 Ft
 • Keretléces adatbázis - 35.000 Ft
 • Tervezői kiképzés - 100.000 Ft
 • + 1 választható adatbázis - 50.000 Ft