Kezdő méretek, pozíciók, dinamikus méretek beállításai
Itt állíthatók be a bútor kezdő pozíciói, méretei és méretváltoztatási lehetőségei.
  • A pozícióknál és a méreteknél is mind a 3 dimenzióban fix és dinamikus értékeket is megadhatunk.
  • A kék területre kattintva a dinamikus méretek listájából választhatunk. A kék felületen a jobb egérbillentyűvel tudjuk a dinamikus méreteket kitörölni. A kék mező melletti fehér boxba egy szorzószámot írhatunk, ami a dinamikus értéket automatikusan felszorozza. Ennek a kezdőértéke mindig 1. A kék mező feletti fehér boxba írható a fix méret.
  • A mellette lévő szürke, (nem átírható) területen az aktuális érték olvasható ki, ami a fix és a dinamikus értékek összege.
  • rögzített kapcsoló alkalmazásakor a pozícióknál az elemet az adott dimenzióban nem lehet majd elmozdítani. Viszont amennyiben a megadott kezdő érték linkelt, vagyis egy méretrendszer elemre mutat, annak megváltoztatását már a berendezés után, utólagosan is felveszi, követi. A kezdő méreteknél a helyzet ugyanaz, rögzítés esetén nem lehet méretet változtatni, viszont a méretrendszer változásokat utólag is követi. Pl. gardrób szekrény.

Méretváltoztatások.

  • Megválaszthatjuk, hogy az adott elem dinamikusan változtatható méretű legyen-e. Ha ezt választjuk, meg kell adnunk a méretváltoztatás Minimum és egy Maximum értékét.
  • A dinamikus kapcsolótól függetlenül hozhatunk létre fix értékeket. Ezek automatikusan növekvő sorrendbe rendeződnek a listában. Ezek az értékek jelennek majd meg a berendezés folyamán, mint lehetséges értékek. Amennyiben az elem nem dinamikus, és több fix értéket adtunk meg, akkor az elem csak ezeket a fix értékeket veheti fel.
  • Bármely változtatás érvényesítéséhez a módosítás gombot meg kell nyomni, kivéve a másolás utáni, egy másik elembe való beillesztést. A méretváltoztatás kereten belüli másolás, beillesztés csak a kereten belüli adatokra vonatkozik, míg az alsó a teljes oldalra.