Szűrésirány állítás, méretszűrés


  • Két lehetőség közül választhatunk. Az alaphelyzetben a szűrésirány állítás fölső helyzetben van. Ez azt jelenti, hogy a fix méretek listái a kiválasztott bútor szerint változnak. Amennyiben ilyenkor ráklikkelünk egy méretre, akkor a bútor kezdőmérete ezt az értéket veszi fel.
  • Ha a kapcsoló alsó álláson van, úgy a fix méretek listái nem a kiválasztott bútorhoz rendelt méretek, hanem a bútorcsoporthoz beállítható alapméretek lesznek. Ilyenkor, ha egy méretre ráklikkelünk, akkor ezzel nem a kezdőméretet határozzuk meg, hanem a bútorlistát szűrjük le az adott méretre, vagyis a listában csak a választott méretben alkalmazható elemek jelennek meg. A szélesség, mélység, magasság egyszerre is szűrhető. Ezt akkor érdemes használni, ha a bútorok nem dinamikusak, hanem különböző fix méretekkel vannak elmentve.


Névre szűrés, keresés

  • A kód vagy leírás alapján történő szűrésre a bal alsó részen található két mező szolgál. A felső mező a kódhoz, az alsó a leíráshoz van. Ha ezek bármelyikébe szöveget írunk, a bútorlista ez alapján szűkül.
    •  A * karakter a Windowsban megszokottak szerint tetszőleges szöveget jelöl. A mezőkbe beírt szöveg automatikusan tartalmaz a végén logikailag egy * karaktert. Tehát, ha beírunk egy "a" betűt, akkor minden "a" betűvel kezdődő bútor jelenik csak meg a listában. Viszont, ha a szöveg közepére keresünk, akkor a * karakterrel kell kezdeni a szöveget. Pl. ha a "*a" -t írjuk be, akkor minden olyan bútor marad csak a listában, amelyik bárhol tartalmaz "a" betűt.
    • A szűrések egyszerre is működnek, párhuzamosan, akár a méretszűrésekkel együtt is.