A fogantyúk pozíciói a fronton, több beállítás összevont eredménye.


Szélső fogantyúk esetén az elsődleges pozíció (X,Y) a fronthoz van rendelve, így frontonként változhat. Ez a fronton körbe vízszintes és függőleges tengelyeket határoz meg.

Középső fogantyú esetén az elsődleges pozíció természetesen a front középpontja.

Ezt a beállítást az Objektum adatbázis/Alapadatok oldalán tudjuk megtenni, a frontok fülön.

Második módosítás a fogantyúhoz rendelt két érték. Ez nem X,Y, vagyis vízszintes és függőleges, hanem hosszába és keresztbe. Ezek ugyanis a tengelyhez, pontosabban a fogantyúhoz viszonyított értékek. Egy hosszúkás (két furatú) fogantyúnál a hosszába módosítás, ha a fogantyú függőlegesen áll, akkor szintén függőleges, vízszintesnél pedig vízszintes.

Amennyiben a két érték meghatározásakor (front adatbázis) az abszolút kapcsolót is használjuk, akkor nem veszi figyelembe a tengelyeket, és az értékek a front szélétől számítanak, a frontnál meghatározott értéktől függetlenül. A beállítást az objektum adatbázis Fogantyú fülén lehetséges módosítani fogantyúnként.

Az ábrán csak az egyiket rajzoltuk le!

Harmadik állítási lehetőség a bútorhoz kötött és a Bútortervező/megjelenés oldalán tudjuk beállítani. Itt teljesen egyedi módon a bútoron fogantyúnként külön-külön módosíthatunk az eddig kiszámított pozíciót. Itt is lehet használni az abszolút kapcsolót. Ilyenkor a hozott értékek elvesznek.

Negyedik módosítási lehetőség a tulajdonságokban van. Itt nincs abszolút kapcsoló, viszont el lehet forgatni a fogantyút.

Ötödik lehetőség a berendezett elemeken, az egyedi front beállításoknál található. (2. eszköz fül a jobb oldalon)


Az így kapott pozíció két furatú fogantyúknál mindig a szélhez közelebbi furat helye. A második furat a front adatbázisban megadható furattávolsággal lesz beljebb. Középső fogantyú esetén a pozíció a fogantyú középpontja.